Elektronska obvestila
Novice
Četrtek, 04. marec 2021
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Četrtek, 18. oktober 2018
Njoki z želodovo moko
Pozdravljeni,
tokrat sem pripravila njoke z deležem želodove moke.
Recept je:
- 1 kg kuhanega pretlačenega krompirja,
- 2 žlici zmehčanega masla,
- 2 jajci,
- malo muškatnega oreščka (po želji)
- sol
- (čajna) skodelica želodove moke*,
- (čajna) skodelica in pol moke.
*Priporočam, da želodovi moki, preden jo zmešate z ostalimi sestavinami, dodate 3-4 žlice vode.
Pretlačenemu krompirju dodamo maslo, jajca, sol, nariban muškatni orešček in obe moki. Testo dobro zamesimo, da se vse sestavine dobro povežejo. Iz tega naredimo dolge svaljke, ki jih potem narežemo na približno centimeter debele koščke.
Skuhamo jih v vredli vodi, približno 10 min oz. ko priplavajo na površje. Posrežemo jih lahko z različnimi omakami ali kot prilogo k mesu.
Samo, da vas spomnim. Tudi testeniene z želodovo moko so odlične.
Recept na tej povezavi.
Pa dober tek.
Lp, Irena