Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Čokoladni razpokančki z želodovo moko
Četrtek, 31. maj 2018

Čokoladni razpokančki z želodovo moko


Pozdravljeni,

prejšnji vikend, ker je sin imel obhajilo, sem pripravila čokoladne razpokančke z želodovo moko.
Sestavine, ki jih kotrebujemo:
 - 350g (fine) moke,
 - 150g želodove moke,
 - 75g kakava,
 - čajna žlička pecilnega praška,
 - ščepec soli,
 - 7 jajc,
 - 500g temne čokolade,
 - 225g masla,
 - 260g mletega sladkorja,
 - sladkor v prahu za posip.

Priprava: 
400g čokolade stopimo z maslom in pustimo, da se malo ohladi. 
V skledo presejejmo moko, želodovo moko, kakakv, pecilni prašek in ščepec soli. Vse sestavine dobro premešamo. V te suhe sestavine dodamo na koščke narezanih 100g čokolade.
Jajca skupaj s sladkorjem umešamo v fino kremo. V to kremo umešamo čokoladno-masleno zmes, nato pa dodamo še mešanico suhih sestavin. Dobro premešamo, da dobimo enotno testo. Testo za razpokančke postavimo za 30 minut v hladilnik, da se ohladi in strdi.
Iz ohlajenega testa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu in položimo na pekač obložen s peki papirjem.
Razpokančke, katerih premer je cca. 4cm,  pečemo v ogreti pečici na 160°C 20 minut oz. čas pečenja prilagodite velikosti.

Želim vam prijetno sladkanje.

Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL