Elektronska obvestila
Novice
Četrtek, 04. marec 2021
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Četrtek, 08. marec 2018
Testenine z želodovo moko
Pozdravljeni,
preizkušam uporabnost želodove moke. Tokrat v testeninah.
Sestavine - za 100g testenin (širokih rezancov) potrebujemo:
- 85g navadne moke,
- 15g želodove moke,
- kapljica ali dve olivnega olja,
- 1 jajce,
- sol,
- cca. 0,5 dcl vode.
Priprava:
v posodo ali na delovno površino damo navadno moko in želodovo moko in jih med sabo dobro premešamo. Dodamo sol in kapljico olivnega olja. Na sredini naredimo jamico v katero ubijemo eno jajce in dodamo vodo. Vse sestavine premešamo in pričnemo z gnetenjem. Gnetemo 10 minut. Testo oblikujemo v kepo; lahko ga zavijemo v streč folijo ali pa ga pokrijemo s kuhinjsko krpo; in ga pustimo počivat za 30 minut.
Nato testo zelo dobro razvaljamo na develine 0,5mm in narežemo na trakce. Testenine lahko skuhamo takoj (sveže se kuhajo cca. 5 minut, odvisno od debeline) ali jih posušimo in uporabimo kdaj drugič.
Testenine z želodovo moko so zelo dobrega okusa in jih lahko uporabite kot prilogo ali samostojno jed s katerokoli omako.
Pa dober tek.