Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Testenine z želodovo moko
Četrtek, 08. marec 2018

Testenine z želodovo moko


Pozdravljeni,

preizkušam uporabnost želodove moke. Tokrat v testeninah.

Sestavine - za 100g testenin (širokih rezancov) potrebujemo:
 - 85g navadne moke,
 - 15g želodove moke,
 - kapljica ali dve olivnega olja,
 - 1 jajce,
 - sol,
 - cca. 0,5 dcl vode.

Priprava:
v posodo ali na delovno površino damo navadno moko in želodovo moko in jih med sabo dobro premešamo. Dodamo sol in kapljico olivnega olja. Na sredini naredimo jamico v katero ubijemo eno jajce in dodamo vodo. Vse sestavine premešamo in pričnemo z gnetenjem. Gnetemo 10 minut. Testo oblikujemo v kepo; lahko ga zavijemo v streč folijo ali pa ga pokrijemo s kuhinjsko krpo; in ga pustimo počivat za 30 minut.
Nato testo zelo dobro razvaljamo na develine 0,5mm in narežemo na trakce. Testenine lahko skuhamo takoj (sveže se kuhajo cca. 5 minut, odvisno od debeline) ali jih posušimo in uporabimo kdaj drugič.

Testenine z želodovo moko so zelo dobrega okusa in jih lahko uporabite kot prilogo ali samostojno jed s katerokoli omako.

Pa dober tek.



Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL