Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodova pita z orehi in jabolki
Četrtek, 05. oktober 2017

Želodova pita z orehi in jabolki


Pozdravljeni,

tokrat smo pripravili želodovo pito z orehi in jabolki.

Sestavine za testo:
 - 125 g moke,
 - 125 g želodove moke,
 - 125 g masla,
 - 115 g sladkorja,
 - zavitek vanili sladkorja,
 - ščepec soli,
 - 1 jajce.

Sestavine za nadev:
 - 280 g orehov,
 - 50 g masla,
 - 125 g sladkorja,
 - 2 rumenjaka,
 - 2 beljaka,
 - malo cimeta,
 - naribana lupina 1/2 limone,
 - 2 žlici kisle smetane.

Dodatno:
 - cca. 4 jabolka.

Priprava:
presejemo obe moki, dodamo na koščke narezano maslo, ki ga z rokami vremo v moko. Na sredi zmesi naredimo jamico, vanjo damo sladkor, vanili sladkor, ščepec soli in raztepeno jajce ter zamesimo testo. Nato testo pustimo počivat približno eno uro na hladnem. 
Nadev pripravimo tako, da maslo, sladkor in rumenjake penasto umešamo, nato dodamo cimet, limonino lupino, kislo smetano, orehe in na koncu še sneg iz beljakov.
Uležano testo nadevamo z orehovim nadevom in na vrh položimo še jabolka, ki jih lahko po želji posipamo s cimetom. Pečemo v ogreti pečici na 200°C cca. 20 minut.

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL