Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodov sladoled
Četrtek, 20. julij 2017

Želodov sladoled



Pozdravljeni,

ker je vroče poletje, se prileže nekja ohladitve s sladolem. 

Za eno porcijo potrebujemo:
 - ena velika kepica vanilijevega sladoleda (osnovni recept je naveden spodaj),
 - 5 do 7g želodove kave (ena čajna žlička) ali usedlina želodove kave,
 - dve kaplici ruma.
V pripravljen ohlajen vanili sladoled vmešamo želodovo kavo in nekaj kaplic ruma.

Osnovni recept za vanilijev sladoled iz Kuharske enciklopedije
Za 10 oseb potrebujemo: 1l mleka, po dolgem prerezan vanilijev strok, 8 rumenjskov, 400g sladkorja.
Pristavimo mleko skupaj z prerezanim vanili strokom, da zavre. Medtem umešamo rumenjake s sladkorjem, postopoma prilivamo vrelo mleko in mešamo na ognju tako dolgo, da se masa malo zgosti. Tako pripravljeno kremo odstavimo, precedimo in mešamo dokler se ne ohladi. Ohlajeno kremo damo v kovinasto kaseto in jo postavimo v zmrzovalnik za cca. 1 uro. Nato jo vzamem ven, jo dobro premešamo in ponovno postavimo v zmrzovalnik. Ta postopek še dva do tri krat ponovimo. Potem pustimo sladoled v zmrzovalniku tako dolgo, da popolnoma strdi oziroma zmrzne.
Opozorilo: sladoled pripravljen po tem receptu je zelo sladek in zelo hitro topljiv.

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL