Elektronska obvestila
Novice
Četrtek, 04. marec 2021
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Četrtek, 06. julij 2017
Čokoladni mafini z deležem želodove moke
Pozdravljeni,
tokrat smo pripravili čokoladne mafine. Recept je prirejen po Veliki družinski kuharski knjigi, avtorice Mary Berry.
Sestavine za 12 mafinov:
- 2 jajci,
- 140ml navadnega jogurta,
- 140 ml mleka,
- 125g presejane moke,
- 125g želodove moke,
- 2 čajni žlički pecilnega praška,
- 250g (rjavega) sladorja v prahu,
- 75g kakava v prahu,
- ščepec soli,
- 100g čokoladnih mrvic ali manjših koščkv čokolade.
V široki skledi zmešamo: jajca, jogurt in mleko. V drugi skledi zmešamo suhe sestavine: presejano moko, pecilni prašek, sladkor v prahu, kakav v prahu in sol. Zmes suhih sestavin dodamo v mlečno zmes. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo še čokoladne mrvice. Modelčke v pekaču napolnimo z testom. Mafine pečemo v ogreti pečici pri 200°C, približno 10 minut, nato temperaturo pečice znižamo na 180°C in mafine pečemo še nadaljnih 30 minut.
Ko so pečeni jih vzamemo iz modela in ohladimo.