Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Čokoladni mafini z deležem želodove moke
Četrtek, 06. julij 2017

Čokoladni mafini z deležem želodove moke



Pozdravljeni,

tokrat smo pripravili čokoladne mafine. Recept je prirejen po Veliki družinski kuharski knjigi, avtorice Mary Berry.

Sestavine za 12 mafinov:
 - 2 jajci,
 - 140ml navadnega jogurta,
 - 140 ml mleka,
 - 125g presejane moke,
 - 125g želodove moke,
 - 2 čajni žlički pecilnega praška,
 - 250g (rjavega) sladorja v prahu,
 - 75g kakava v prahu,
 - ščepec soli,
 - 100g čokoladnih mrvic ali manjših koščkv čokolade.

V široki skledi zmešamo: jajca, jogurt in mleko. V drugi skledi zmešamo suhe sestavine: presejano moko, pecilni prašek, sladkor v prahu, kakav v prahu in sol. Zmes suhih sestavin dodamo v mlečno zmes. Vse skupaj dobro premešamo in dodamo še čokoladne mrvice. Modelčke v pekaču napolnimo z testom. Mafine pečemo v ogreti pečici pri 200°C, približno 10 minut, nato temperaturo pečice znižamo na 180°C in mafine pečemo še nadaljnih 30 minut. 
Ko so pečeni jih vzamemo iz modela in ohladimo.


Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL