Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Tudi želodovo moko lahko pripravimo doma
Četrtek, 09. marec 2017

Tudi želodovo moko lahko pripravimo doma


Pozdravljeni,

v današnjih novicah vas bom informirala z enim izmed načinov, kako lahko pripravimo želodovo moko kar doma.

Želod, ki smo ga nabrali v jeseni, najprej olupimo, narežemo na manjše kose, damo na pekač (v kolikor želite lahko na pekač položite peki papir, ker bo želod v procesu sušenja spustil nekaj barve). Narezan želod sušimo pri rahlo odprti pečici na 85°C cca. 2 uri, občasno premešamo. Čas prilagodimo glede na količino, ki jo imamo.

Ko je narezan želod dovolj posušen ga  lahko zdrobimo v možnarju ali zmeljemo/sesekljamo. Želodovo moko shranimo v steklenem kozarcu in pospravimo na temno (npr. predal z živili).

S tem postopkom se bo vsebnost tanina/čreslovine, ki je prisotna v želodu in povzroča grenkobo, minimalizirala. Za izločanje tanina je potreben čas in toplotna obdelava.

Želodovo moko uporabimo pri pekovskih izdelkih tako, da jo zamenjate z deležem običajne moke (pšenične, ječmenove ali pirine) in sicer 1/3, ker želodova moka spada med "težje" moke.

Želim vam veliko uspeha.


Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL