Elektronska obvestila
Novice
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Po želodovih rumovih rogljičkih in želodovih piškotih že diši.
Pozdravljeni,
Recept za želodove praznične piškote
Lahko pa se odločite za želodove rumove rogljičke, ki jih je pripravila Katja Rebolj. Več o njenem delu si preberite na katjarebolj.com ali preberete že objavljeno novico.
Recept za želodove rumove rogljičke
Sestavine:
- 200 g bele moke,
- 70 g želodove moke,
- 50 g sladkorja,
- gozdni sladkor (lahko nadomestite z vanilijevim sladkorjem),
- žlička vinskega kamna (lahko pecilni prašek, le pol manj),
- 1 jajce,
- 150 g ohlajenega masla,
- 3 žlice ruma.
Priprava: Zatehtamo moko, želodovo moko, lešnike (ali orehe), sladkor in jih lepo premešamo. Dodamo žlico gozdnega sladkorja, vinski kamen, celo jajce, na drobno narezano maslo in rum. Na hitro pregnetemo v kepo ali uporabimo multipraktik. Pokrijemo s krpicami za ponovno uporabo (na primer Leanstr) in pustimo počivati v hladilniku 1 uro. Masa mora biti dobro ohlajena, drugače se bodo piškoti pri peki »razlezli«.
Maso razdelimo na manjše dele, odtrgamo manjši košček in ga v rokah povaljamo v rogljiček. Pečemo jih 10 minut v ogreti pečici pri 190 °C. Ko jih vzamemo iz pečice, z njimi ravnamo previdno, saj so takrat najbolj krhki. Ko se malo ohladijo, jih povaljamo v gozdnem sladkorju.
Avtorica recepta: dr. Katja Rebolj, www.katjarebolj.com