Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodovi cimetovi mafini
Četrtek, 08. oktober 2020

Želodovi cimetovi mafini


Pozdravljeni,

čez vikend sem pripravila želodove cimetove mafine. Recept je hiter in enostaven.


Sestavine, ki jih potrebujemo so: 
 - 2 srednji jajci
 - 125 ml margarine za pečenje (ali maslo ali rastlinsko olje),
 - 250 ml mleka
 - 250 g (trsnega) sladkorja
 - 200 g običajne pšenične moke,
 - 200g želodove moke
 - 3 žličke pecilnega praška,
 - 2 polni žlički cimeta,
 - 1 žlička mlete soli.

Priprava:
Segrejemo pečico na 190°C in pripravimo model za mafine, ki ga obložimo s peki papirčki za mafine. 
V veliki skledi 1 min. z ročnim električnim mešalnikom rahlo stepemo 2 srednji jajci. Dodajte 125 ml razmehčane margarine za pečenje in 250 ml mleka in mešamo, da se sestavine povežejo. Nato dodamo 250 g sladkorja in mešamo, dokler ne dobimo gladke mase.
Dodamo 200 g (presejane) moke, 200 g želodove moke, žličko melete soli, 3 žličke pecilnega praška in 2 žlički cimeta. Nato zmešamo, da zmes postane gladka. 
(*Pazite, da mase ne premešate preveč, saj bodo mafini žilavi).

Model za mafine napolnimo za dve tretjini in pecite 20-25 minut (odvisno od velikosti modela), dokler se ne dvignejo.
Ko so lepo pečeni, mafine vzamemo iz odela, počakamo, da se ohladijo in jih posipamo z mletim sladkorjem in cimetom.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL