Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Želodovi kruhki brez kvasa. Lahko tudi s sirom.
Četrtek, 26. marec 2020

Želodovi kruhki brez kvasa. Lahko tudi s sirom.


Pozdravljeni,

zaradi trenutne situacije, je bilo v preteklem tednu (morda že malo prej) v trgovinah veliko povpraševanje po svežem ali suhem kvasu. Na spletnih novicah pa je bilo podanih več receptov kako si pripraviti kvas doma.

Tukaj sta povezavi do dveh: domač kvas pripravljen iz bele moke in domač kvas iz bele in polnozrnate moke.

Odočila sem se, da pripravim želodove kruhke v "novi preobleki".

Sestavine:
 - skodelica bele moke,
 - skodelica moke 5 žit,
 - skodelica želodove moke,
 - sol,
 - 1 in 1/2 žlička pecilnega praška,
 - štiri žlice raztopljenega masla,
 - cca. 1,5dcl mleka.

Po želji sir.

Priprava:
V večjo posodo damo vse suhe sestavine, torej: belo moko, moko 5 žit, želodovo moko, pecilni prašek in sol ter jih med sabo dobro premešamo. Dodamo raztopljene maslo, ki ga vtremo v suhe sestavine. Nato dodamo še mleko in testo dobro pregnetemo. Tako pripravljeno testo damo na peki papir in ga razvaljamo na debelino med 0,7 cm do 1 cm. Razrežemo na trikotnike, po želji lahko na tako pripravljene trikotnike položimo sir. Pečemo v razgreti pečici na 200°C od 10 do 12 minut. Počakamo, da se ohladijo in ponudimo.



Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL