Elektronska obvestila
Novice
Četrtek, 04. marec 2021
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Četrtek, 26. marec 2020
Želodovi kruhki brez kvasa. Lahko tudi s sirom.
Pozdravljeni,
zaradi trenutne situacije, je bilo v preteklem tednu (morda že malo prej) v trgovinah veliko povpraševanje po svežem ali suhem kvasu. Na spletnih novicah pa je bilo podanih več receptov kako si pripraviti kvas doma.
Tukaj sta povezavi do dveh: domač kvas pripravljen iz bele moke in domač kvas iz bele in polnozrnate moke.
Odočila sem se, da pripravim želodove kruhke v "novi preobleki".
Sestavine:
- skodelica bele moke,
- skodelica moke 5 žit,
- skodelica želodove moke,
- sol,
- 1 in 1/2 žlička pecilnega praška,
- štiri žlice raztopljenega masla,
- cca. 1,5dcl mleka.
Po želji sir.
Priprava:
V večjo posodo damo vse suhe sestavine, torej: belo moko, moko 5 žit, želodovo moko, pecilni prašek in sol ter jih med sabo dobro premešamo. Dodamo raztopljene maslo, ki ga vtremo v suhe sestavine. Nato dodamo še mleko in testo dobro pregnetemo. Tako pripravljeno testo damo na peki papir in ga razvaljamo na debelino med 0,7 cm do 1 cm. Razrežemo na trikotnike, po želji lahko na tako pripravljene trikotnike položimo sir. Pečemo v razgreti pečici na 200°C od 10 do 12 minut. Počakamo, da se ohladijo in ponudimo.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.
Lp, Irena