Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Miške z želodovo moko
Četrtek, 27. februar 2020

Miške z želodovo moko


Pozdravljeni,

pust je zanami. Od preteklega recepta so nam ostali beljaki. Zato sem se odločila, da iz njih pripravim miške z želodovo moko. 

Sestavine, ki jih potrebujemo:
 - 4 beljaki,
 - 2 žlici mletega sladkorja,
 - 2 zavitka vanili sladkorja,
 - 120g moke,
 - 50g želodove moke (turški želod),
 - 30g masla,
 - 1/2 žličke pecilnega paška,
 - cca. 0,5 dcl mleka, in
 - olje za cvrtje.

Priprava:
najpej v ponvici na maslu prepražimo želodovo moko, kateri smo dodali dva zavitka vanili sladkorja. Nato ohladimo. Iz beljakov pripravimo sneg tako, da mu med pripavo dodamo mleti sladkor. Ko je sneg iz beljakov pripravljen mu dodamo vse ostale sestavine, moko in pecilni prašek, želodovo moko in (malo) mleka. Vse sestavine dobro premešamo. V posodo nalijemo olje, tako da bodo miške plavale v njem. Olje segrejemo, ko je ravno prave temperature z eno žlico zajamemo maso, z drugo žlico pa jo "frcnemo" v olje. Miške popečemo na obeh straneh, jih vzamemo iz olja, položimo na papirnato brisačo, da posrkajo odvečno olje. Preden postrežemo, jih posujemo s sladkorjem v prahu.


Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL