Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Flancati z želodovo moko
Četrtek, 20. februar 2020

Flancati z želodovo moko


Pozdravljeni,

kmalu bo PUST MASTNIH UST in čas za krofe, flancate in miške. Tokrat bomo pripravili kvašene flancate z želodovo moko.


Sestavine, ki jih potrebujemo:

 - 1 kocka kvasa, 

 - 1,75dcl mleka, 

 - 20g jogurta, 

 - 448g moke, 

 - 112g želodove moke (turško poreklo), 

 - 60g sladkorja, 

 - 2 zavitka vanilin sladkorja, 

 - 4 rumenjaki*, 

 - 5 žlic ruma, 

 - 30g masla, 

 - 1 do 1,5 žličke soli, 

 - naribina limonina lupinica.

Priprava:

Najprej nad soparo zmešamo rumenjake, sladkor in vanili sladkor. Kvas raztopimo v toplem mleku. V večjo posodo damo moko in želodovo moko ter ju dobro premešamo. Nato dodamo spenjena jajca, raztopljeni kvas, jogurt, rum, in naribno lupinico limone. Zamesimo testo in nato dodamo maslo. Mesimo tako dolgo, da testo postane gladko. Nato ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati. Vzhajano testo pregnetemo in ga damo ponovno vzhajati. 

Ko je testo drugič vzhajalo, da damo na pult, malo pregnetemo in pustimo nekaj minut da počiva. Seldi valjanje testa, razvaljamo ga na cca. 3 mm debeline, razrežemo na pravokotnike, ki jih zložimo na pomokano krpo, jih pokrijemo in pustimo ponovno vzhajati. 

V vzhajane flancate zarežemo črto in jih ocvremo v vročem, vendar ne prevročem olju (ker se bodo zažgali). Polagamo jih z gornjo stranjo najprej v olje. Ko se na eni strani lepo obrvajo, jih obrnemo in ocvermo še na drugi strani. Ocvrte  flancate zložimo na papirnato sarveto, da vpijejo odvečno maščobo. Ko se ohladijo, jih posujemo z mletim sladkorjem.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

*P.S. - kako bomo uporabili beljake, ki so nam ostali, pa naslednji četrtek. 

Lp, Irena





Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL