Elektronska obvestila
Novice
Četrtek, 04. marec 2021
Preselili smo se na prenovljeno spletno stran
Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila.
Ista domena, vendar nova podoba,...
Četrtek, 16. januar 2020
Lažji način priprave želodove kave in želodove moke
Pozdravljeni,
pred leti sem bila prepričana, da je potrebno želod izpirat. Prepričana sem bila tudi, da je priprava želodove kave in želodove moke na način, ki je bil predstavljen v novici tukaj in tukaj najustreznejši oz. najboljši. Enak način je tudi predstavljen v e-knjižici Recepti in namigi.
Ko pa sem prebrala članek o tem kako so pripravljali želod v preteklosti na podlagi arheoloških dokazov, sem spremenila svoj pogled in način priprave. Več o tem tukaj.
Ker sem proti koncu lanskega leta pričela z lastno proizvodnjo, sem uporabila znanje iz preteklosti. Želod se speče tako kot kostanj. To je prva stopnja termične obdelave. Želod se najlepše olupi topel, tako kot pečen kostanj. Okus končnega izdelka, pa ne glede na to ali gre za želodovo kavo ali želodovo moko, je veliko boljši po tej metodi.
Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.
Lp, Irena