Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


Nekaj za prigriznit. Krhko ali pekoče.
Četrtek, 27. junij 2019

Nekaj za prigriznit. Krhko ali pekoče.


Pozdravljeni,

je poletni čas in več hodimo na okrog - na izlete, kopanje ali pohode. Za takšne priložnosti si lahko pripravimo, in vzamemo s sabo, različne prigrizke.

Meni sta všeč ta dva (recept zanju je bil objavljen že pred približno dvema letoma).

Želodovi trikotniki (kruhki), ki jih pripravimo v cca. 30 min.

Sestavine za 10-12 kosov:
 - 1 skodelica moke,
 - 1/2 skodelice želodove moke,
 - 1 1/2 žličke pecilnega praška,
 - 1/3 žličke sode bikarbone,
 - 1/2 žličke soli,
 - 3 žlice razmehčanega masla,
 - 6 žlic mleka.

V posodo presejemo moko, skupaj z želodovo moko, pecilnim praškom, sodo bikarbono in soljo. Dodamo maslo in ga z rokami vtremo v moko, nato dodamo še mleko in zamesimo testo. Na pomokani površini ga dobro pregnetemo. Testo razvaljamo na 1 cm in razrežemo na trikotnike. Kose položimo na peki papir in pečemo v razgreti pečici na 220°C približno 10 min.
Prigrizki so krhki in zelo prijetnega okusa.

IN

Želodove pikantne sirove palčke

Sestavine, ki jih potrebujemo:
 - 2/3 skodelice moke,
 - 1/3 skodelice želodove moke,
 - malo svežega čilija, drobno na sesekljanega (namesto svežega čilija lahko uporabite kajensko papriko),
 - sol,
 - mleta kumina,
 - 2/3 skodelice naribanega sira,
 - 3 ali 4 žlice zmehčanega masla,
 - 1 žličko gorčice,
 - 1 jajce,
 - 5 ali 6 žlic mrzle vode,
 - nekaj kapljic olivnega olja.

Moko, želodovo moko, sol, malo sesekljanega čilija, kumino in nariban sir damo v skledo. Dodamo zmehčano maslo in ga z rokami vtremo v omenjene sestavine. Dodamo jajce zmešano z gorčico. Na koncu dodamo 5 ali 6 žlic mrzle vode. Testo dobro pregnetemo. Testo naoljimo z nekaj kapljicami olivnega olja, pokrijemo in za eno uro postavimo v hladilnik.
Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga na malo pomokani površini razvaljamo na 3-5 milimetre debelo. Izrežemo palčke z pizza nožem in jih položimo na peki papir.  Pečemo v ogreti pečici pri 200°C približno 7 do 10 minut. 


Oba prigrizka lahko ponudimo samostojno ali z različni namazi.

Več receptov najdete v knjižici z Recepti in Namigi


Želim vam lep in prijeten četrkov dan.

Lp, Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL