Vsebina vaše košarice

ISKANJE PO TRGOVINI:

Elektronska obvestila


Novice

Četrtek, 04. marec 2021

Preselili smo se na prenovljeno spletno stran


Pozdravljeni,
v začetku meseca marca 2021 se je spletna stran in spletna trgovina www.zelod.si posodobila. 
Ista domena, vendar nova podoba,...

Več

Kje nas najdete


ŽELOD.SI, Irena Ekart s.p.

Obrežna ulica 1, 2000 Maribor

e: info@zelod.si,   


V decembru diši. Tokrat po medenjaku.
Četrtek, 13. december 2018

V decembru diši. Tokrat po medenjaku.


Pozdravljeni,

tokrat sem preizkusila želodovo moko v medenjaku. Kolač, ki ne zahteva veliko truda in je kar hito pripravljen.

Sestavine, ki jih potrebujemo so:
 - 100g trsnega sladkorja,
 - 125g cvetličnega medu,
 - zavoj pecilnega praška,
 - 1,5 dcl vode,
 - 50g raztopljenega surovega masla,
 - 65g presejane želodove moke,
 - 185g presejane pšenične moke,
 - 5g janeža,
 - 5g zmletih klinčkov,
 - 5g zmletega cimeta,
 - žlička naribane limonine lupine.

Priprava:
v večji posodi zmešamo sladkor z medom, dodamo pecilni prašek, ki smo ga že zmešali z vodo, natp dodamo surovo maslo, obe moki*, začimbe  in limonino lupino. Vse skupaj dobro premešamo. Ozek model obložimo s peki papirjem, ki ga malo pomažemo z maslom. Maso stresemo v model, ki ga damo v ogreto pečico na 180°C za prvih 15 min, nato znižamo na 160°C za naslednih 35 min. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice in ohladimo.

*Želodovi moki pred pripravo dodamo dve žlici vode, dobro premešamo in po potrebi zdrobimo grudice.

Če so vam ljubši piškoti, najdete recept na tej povezavi.

Želim vam lep in prijeten četrtkov dan.

Lp, Irena

Spletno trgovino poganja - Moja Košarica

NULL